Van alle plaatsen in Amerika, waar de klassieke Propliners nog steeds hun routes vliegen en aan hun plicht voldoen, zijn de meest extreme omstandigheden van de cargoflights te vinden in Zuid Amerika. Met de klassieke Curtiss Commando en zijn kogelvormige neus met een ongekende schoonheid in design, regerend als een onbetwiste Flying Legend. De Cargo piloten trotseren de dagelijkse ongemakken en omstandigheden van de grote hoogte om mensen te kunnen bevoorraden. Het Lage zuurstofgehalte is een ware uitputtingslag voor de mens en machine, dat terwijl het grillige bergachtige klimaat zich uit in plotselinge sneeuwstormen, die uit het niets verschijnen, en de temperatuur 25 graden celsius kan dalen in slechts een paar uur..

De vliegtuigen worden regelmatig gereviseerd en opgeknapt, maar de kwaliteiten en het uithoudingsvermogen van de Curtiss Commando zijn legendarisch. Minstens zo legenedarisch is de cargo piloot, die die ‘Flying Relic’ zelf voorziet van technisch onderhoudt met de primitieve middelen die hij voor handen heeft. Er is geen hangar, radar of gps aanwezig, hij moet vertrouwen op zijn kennis, kwaliteiten en de machine.

Deze Legendes zijn niet eenvoudig te beschrijven, maar de Cargo Pilot met zijn Classic Propliner, moeten uit het juiste hout gesneden zijn. Als Condors vliegen zij over de bergen de jungle in en weer terug, Pure Freedom unlimited. De zweterige en olielekkende omstandigheden tijdens het werk van de Cargo Pilot waarbij hij ook zelf de laad operaties, het tanken en voorafgaande vlucht inspecties uitvoerd, vragen om kwalitatieve en praktische kleding. PME LEGEND earned it’s wings in this zone. PME LEGEND komt ieder seizoen met een passende collectie voor het harde werk en de snel veranderende weersomstandigheden.

De PME LEGEND man is een pionier die sterk en vastberaden is en geen uitdaging uit de weg gaat. Deze uitstraling is terug te zien in collectie met de iconische sheepskin en andere leather pilot jackets die de collectie rijk is.

PME LEGEND American Classic – tested at high altitude

Terug naar onze merken

ARO PME Legend